Frans van de Craats is mede-organisator van Doorn Doet. FOTO: Ellis Plokker
Frans van de Craats is mede-organisator van Doorn Doet. FOTO: Ellis Plokker (Foto: Ellis Plokker)

Bruisend Festival in hartje Doorn

door Ellis Plokker

Doorn Doet Dag op 28 september

Stichting Doorn Doet organiseert op zaterdag 28 september voor de tweede keer een bruisend festival in hartje Doorn. De dag start met een dorpsontbijt. Vanaf 10 uur is er een markt met 55 kramen met allerlei streekproducten. Op het Kampwegplein is een podium met muziek en optredens.

Doorn – Frans van de Craats, een van de organisatoren van Doorn Doet, vertelt dat het op 28 september om 9.00 uur begint met het dorpsontbijt op Plein 1923. Tijdens het ontbijt is er muziek van 'De Notenkrakers', het leerlingenorkest van de Koninklijke Harmonie in Doorn. Daarna is er markt op de Kampweg en in de Passage. Op de markt staan veel plaatselijke ondernemers, zoals een bakker die oliebollen bakt. Ook komt een aantal ondernemers uit de regio, met bijvoorbeeld sieraden, brocante en knuffelberen. De vrijwillige brandweer is aanwezig met een eet- en drinkhoek.

Scouting Thorheim

Doorn Doet is vorig jaar opgericht ter ere van de jubilea van de Koninklijke Harmonie, die toen 120 jaar bestond, de IJsclub (110 jaar) en de Oranjevereniging (90 jaar). Dit jaar bestaat de Doornse Scouting Club Thorheim 85 jaar. De Scouting organiseert dit jaar een Experience baan op het Kampwegplein, met een hindernisbaan, een luchtkussen en tenten met creatieve activiteiten. Ook de Doornse Korfbal vereniging en de plaatselijke Rotary zijn aanwezig. Van de Craats: "De verenigingen die dit organiseren willen hiermee maatschappelijke verbinding tot stand brengen."

Op het Kampwegplein is een podium met optredens van De Koninklijke Harmonie, de muziekschool met een jazzcombo, Blom Dance en het Shantykoor ManOverBoord uit Driebergen. Over de mark lopen ook nog eens een aantal Dweilorkesten.

Samenwerking

Van de Craats is geboren en getogen in Doorn. Al 43 jaar is hij lid van de Scouting Doorn, die dit jaar 85 jaar bestaat. Vorig jaar was hij voorzitter van de Oranjevereniging, dit jaar is hij voorzitter van Doorn Doet én hij is actief bij de Scouting. Lachend zegt hij: 'Ik doe eigenlijk veel teveel in Doorn, maar ik vind het mooi om dit met een groep mensen te organiseren. We willen graag laten zien wat Doorn te bieden heeft en meer roering en activiteiten in Doorn brengen. Daarbij zijn we altijd op zoek naar mensen die ideeën hebben en mee willen doen." Doorn Doet heeft daarom samenwerking gezocht met het Dorpsnetwerk, dat zich aansloot bij het initiatief en daarin is opgegaan. Van de Craats is met de Oranjevereniging al bezig met het organiseren van de 5 mei viering van volgend jaar.

Deze week wordt het programmaboekje over Doorn Doet in Doorn huis aan huis bezorgd. Daarin staan, behalve het programma op 28 september, de activiteiten en de geschiedenis van Scouting Thorheim beschreven. Het ontbijt op Plein 1923 kost 2,50 euro, opgeven via www.doorndoet.nl.

Meer berichten