Vivian Erdsieck ontwerpt en maakt kleding van natuurlijke materialen en Frank Renssen werkt met verf dat gemaakt is van natuurlijke grondstoffen. FOTO: Marcel Bos
Vivian Erdsieck ontwerpt en maakt kleding van natuurlijke materialen en Frank Renssen werkt met verf dat gemaakt is van natuurlijke grondstoffen. FOTO: Marcel Bos (Foto: Marcel Bos)

Oudste en de jongste deelnemer aan Atelierroute

door Marcel Bos

Tijdens de Atelierroute Driebergen op zaterdag 5 en zondag 6 oktober stelt een dertigtal kunstenaars hun atelier open voor publiek. Twee van die kunstenaars zijn Vivian Erdtsieck, de jongste deelnemer en Frank Renssen, de oudste deelnemer. Wat beide kunstenaars gemeen hebben is dat zij ongeacht hun leeftijd enthousiast en vol energie nieuwe kunst creëren.

DRIEBERGEN/RIJSENBURG - Vivian heeft zich op de mode gestort en geheel passend in de tijdgeest hergebruikt zij kleding en maakt er nieuwe creaties van.

"Ik gebruik 2e hands stof en 2e handskleding waar ik nieuwe kleren van maak. Ik ben vaak op zoek naar nieuwe natuurvriendelijke materialen die ik in mijn werk kan gebruiken"

De Driebergse die in Utrecht studeert vertelt dat zij het ontwerp uitdenkt en vervolgens de kleding achter de naaimachine zelf maakt.

"Ik wil in mijn creaties een soort emotie verwerken van de indrukken die ik opdoe in het dagelijkse leven. Ook de persoonlijkheid van de mensen die we kennen, hebben vele aspecten en dat probeer ik in de kleding te verwerken. Verder ontwerp en maak ik genderneutrale kleding, ook wel uniseks-kleding genoemd die zowel mannen als vrouwen kunnen dragen. Ik gebruik doelbewust natuurlijke materialen, want ik wil de wereld later mooier achterlaten. Mijn droom is om later bij een duurzaam modebedrijf te werken."

Frank Renssen zegt dat de kunstenaars voor ze aan een schilderij beginnen voorzichtig moeten zijn met de verfkeuze. "Renssen: "Veel verfsoorten bevatten giftige stoffen en die moet je proberen te mijden. Let dus goed op welke verf je koopt." De Driebergenaar maakt olieverfschilderijen, maar beeldhouwt ook, zowel in hout als steen.

Olieverf vindt hij prettiger om mee te schilderen dan acrylverf, een verfsoort waar veel kunstenaars bij zweren. "Ik heb er juist een hekel aan als verf te snel droogt. Sommige schilderijen hebben wel 10 lagen verf en die diepte creëer je alleen met olieverf." Ook probeert de kunstenaar nieuwe wegen te vinden om bepaalde kleuren te maken. "Wees bewust van het materiaal dat je gebruikt en pas op met blauw."

De Atelierroute is op zaterdag 5 en zondag 6 oktober. www.atelierroutedriebergen.nl

De creaties van Vivian Erdtsieck tijdens de atelierroute zijn te zien in het atelier van Marina Graafland op de Engweg 24g tegenover het atelier van Charlotte Molenaar.

Meer berichten