Zhen Bontan traint vandaag bij Golfclub Anderstein in Maarsbergen. Foto: Ellis Plokker
Zhen Bontan traint vandaag bij Golfclub Anderstein in Maarsbergen. Foto: Ellis Plokker (Foto: Ellis Plokker)

Leersumse golfer wordt prof

door Ellis Plokker

Zhen Bontan (22) uit Leersum wil professioneel golfer worden. Ze golft al sinds haar zevende. Ze begon op de golfbaan in Doorn en ging na een paar jaar naar Anderstein in Maarsbergen. Inmiddels traint en speelt ze iedere dag van de week. Deze maand is ze nog amateur, vanaf oktober stelt ze alles in het werk om prof te worden.

Maarsbergen - Bontan is geboren in China. Ze werd door haar ouders geadopteerd toen ze twee jaar was en groeide op in Leersum. Na de middelbare school deed ze een opleiding Marketing en Communicatie in Nijmegen. Inmiddels is ze fulltime met haar sport bezig: ze traint, speelt en doet mee aan wedstrijden op nationaal en Europees niveau. Met de Utrechtse Golfclub De Pan, waar ze tegenwoordig meestal traint, werd ze Europees Club kampioen in 2017.

Bontan besteedt veel tijd aan golfen en trainen, maar het verveelt nooit, vertelt ze. "Golfen is nooit hetzelfde, met wind is het heel anders spelen dan met rustig weer, en sneeuw is weer anders." Daarnaast zijn er heel veel verschillende oefeningen en onderdelen binnen golf, zoals een kort spel, of het chippen, het oefenen van een kortere slag. Er is dus veel variatie binnen het spel.

Bontan vertelt dat op dit niveau golfen als amateur veel geld kost. Mede daarom wil ze sponsoren zoeken en Playing Professional worden, dat houdt in dat ze als prof speelt en geen les geeft. Bontan: "Ik word eigenlijk een bedrijf, ik moet mezelf gaan verkopen. Als prof moet ik me kwalificeren voor de Ladies European Tour. Als sporter wil ik uitgroeien, eerst tot de Europese top en daarna tot de wereldtop. Ik hoop bedrijven te vinden die me daarbij willen ondersteunen." Om die bedrijven te vinden organiseert Bontan op donderdag 17 oktober een open golfdag bij Golfclub Anderstein in Maarsbergen.

De Utrechtse Heuvelrug heeft drie golfbanen en verenigingen: In Driebergen, Doorn en in Maarsbergen. Bij golf gaat het er om een bal in een 'hole' bij de vlag te krijgen, in zo min mogelijk slagen. Een golfbaan heeft meestal 18 holes. Voor informatie over de sponsoring van Zhen Bontan of over de open golfdag bij Anderstein kunt u mailen naar golf4talent@outlook.com.

Meer berichten