Maartje van Beusekom met een klant op het terras. Op de achtergrond de koeien van de boerderij. FOTO: Ellis Plokker
Maartje van Beusekom met een klant op het terras. Op de achtergrond de koeien van de boerderij. FOTO: Ellis Plokker (Foto: )

Terras De Pleisterplaats sluit haar deuren

Door Ellis Plokker

Op 30 september sluit Theetuin De Pleisterplaats aan de Broekweg 1 in Driebergen. Vanaf de Langbroekerdijk zien fietsers en wandelaars de borden met 'terras' in het veld staan. Maartje van Beusekom begon 22 jaar geleden met dit bijzondere terras in het buitengebied tussen Driebergen en Langbroek. Wandelaars, fietsers en bezoekers van heinde en verre kunnen nog een paar dagen genieten van de zelfgebakken kruidkoek en het prachtige uitzicht vanuit de theetuin.

Driebergen – Vanaf de Broekweg leidt een onverhard pad met eiken naar het terras bij een boerderij. Maartje van Beusekom schenkt verse kruidenthee in voor twee wandelaars. Verse munt- of verbenathee betekent hier écht vers: Van Beusekom schenkt water in een kop, loopt naar een verbena (of verveine) plant en knipt er een klein takje af. Na 22 jaar is het tijd om met het terras te stoppen, want Van Beusekom en haar man verhuizen naar een huis in Langbroek. Hun boerderij met land, koeien en kippen zijn verkocht en laten ze achter. Het kost Van Beusekom zichtbaar moeite om erover te praten. "Ik maak groentesoep en bak kruidkoek, verder is er thee, koffie en zelfgemaakte vruchtensap. Het is een eenvoudige kaart, maar voldoende voor de fietsers en wandelaars die hier langskomen."

Soms komen er tien bezoekers per dag, soms twintig. Er komen ook wel eens Engelssprekende bezoekers. Het maakt Van Beusekom niet uit, ze gaat gewoon haar gang met de planten en de dieren. Belangstellenden kunnen nog tot en met 30 september het terras bezoeken (niet op zondag). Op de boerderij staan heel veel spullen die niet meekunnen naar het nieuwe huis, daarom is er een Garage Sale van 7 tot 12 oktober van 13.00 tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag ook van 19.00 tot 21.00 uur. Van Beusekom heeft hier 42 jaar gewoond, haar man is op de boerderij geboren. Het is de gemoedelijkheid van het terras, wat het bijzonder maakt. Van Beusekom: "Het was een prachtige tijd."

Meer berichten