Driebergenaar 'vangt boeven'

Aart Schotte met 2 boekjes vol spannende verhalen en de opengeklapte Avonturenkoffer van Piet Polies. FOTO: Maarten Bos
Aart Schotte met 2 boekjes vol spannende verhalen en de opengeklapte Avonturenkoffer van Piet Polies. FOTO: Maarten Bos (Foto: )

Door Marcel Bos

Stripheld Piet Polies

In het kader van de Kinderboekenweek (2 tm 13 okt) wordt Driebergenaar Aart Schotte, een van de bedenkers van de stripheld Piet Polies uitgelicht. Piet Polies is een ouderwets stripheld die vanzelf altijd het juiste doet. Hij weet soms ook niet hoe en waarom, maar uiteindelijk komt alles op zijn pootjes terecht.

Driebergen-Rijsenburg - "Piet Polies besteedt geen aandacht aan pietluttigheden, maar doet alleen zaken die echt aandacht verdienen. Zaken die urgent en belangrijk zijn," vertelt Aart Schotte. "Boeven vangen is het belangrijkste waar hij zich mee bezighoudt, maar soms blijkt dat ook een Boef niet dag in dag uit 'Boef' wil zijn." De strips van de politieman liggen sinds 10 jaar in de winkel en vele scholieren beleefden veel plezier aan de avonturen van de boevenvanger. De kinderen van Aart Schotte (die advocaat van beroep is) vroegen aan hem of hij toevallig ook Piet Polies kende. "En toen antwoordde ik: "Jazeker, ik ken Piet Polies persoonlijk en kan al zijn avonturen uit mijn hoofd navertellen." De Driebergenaar zegt met veel plezier de strips van Piet Polies te maken samen met zijn 2 beste vrienden Floris Kappelle en Rijk de Gooijer. "Rijk de Gooijer jr maakt de mooie tekeningen," vertelt Schotte. "Er zijn inmiddels ontelbaar veel verhalen van Piet Polies. In de winkel kun je ook een luisterboek kopen, 3 prentenboeken en er is een verhaal in een bundel met diverse verhalen voor 'stoere jongens' opgenomen. Die bundel heet: Ridders, Dino's en Piraten' dat een bestseller is, want daar zijn inmiddels meer dan 20.000 exemplaren van verkocht!" Welke strips en tekenfilms uit zijn jeugd zijn van invloed geweest op Aart Schotte? "Ik haalde mijn inspiratie vooral uit de tv-serie Floris waar heel Nederland eind jaren 60 naar keek. De strip Agent 327, tv-held Bob de Bouwer vond ik interessant qua beroemdheid en de tekenfilmpjes van Pink Panther waren leuk. Op tv had je ook altijd de kat en muisfilmpjes van Tom & Jerry en slapstick van the Comedy Capers. De tekeningen van tekenaar Peter Vos inspireerden mij ook." www.pietpolies.nl

Beste vrienden Floris en Rijk

Met mijn beste vrienden Floris van Kappelle en Rijk de Gooijer jr bedenken en maken wij de stripavonturen van Piet Polies. Inspiratie heb ik gehaald uit de tv-serie Floris, Agent 327, Bob de Bouwer en Pink Panther. Ook de Kat en muisfilmpjes van Tom & Jerry waren leuk. Ook de tekeningen van tekenaar Peter Vos vind ik interessant.

Meer berichten