Chantal Broekhuis CDA Heuvelrug
Chantal Broekhuis CDA Heuvelrug (Foto: Chantal Broekhuis)

Samen op zoek naar meer

column Gemeente Utrechtse Heuvelrug

door Chantal Broekhuis

In mijn werk als wethouder kom ik vaak hele mooie hartverwarmende maatschappelijke initiatieven tegen. Zo mocht ik onlangs nog het Bijzonder bos openen. Een gedenkbos waar mensen een boom kunnen planten ter herinnering aan een speciaal moment. Zoals een huwelijk, geboorte, jubileum, emigratie, vriendschap of een overlijden. Ook mocht ik het startschot geven voor de Walk4Veterans, een wandeling waarmee geld ingezameld wordt voor preventiehonden voor veteranen. Deze mooie maatschappelijke initiatieven zouden niet van de grond gekomen zijn zonder financiële hulp van het Streekfonds Utrechtse Heuvelrug of Stichting Hulp voor Helden.

Al zou ik soms wel willen, de gemeente kan hier jammer genoeg niet altijd een financiële bijdrage aan leveren. Maar de gemeente kan wel op andere manieren ondersteunen. Een van die manieren is ons gloednieuwe Subsidieloket. Een online loket voor inwoners, stichtingen, verenigingen, organisaties en ondernemers van gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het loket biedt een helder overzicht van allerlei subsidies en fondsen waarop u met uw initiatief aanspraak zou kunnen maken, zowel regionaal, provinciaal, nationaal en Europees. De website zal het u gemakkelijker maken om voor maatschappelijke projecten en initiatieven financiering te vinden.

"er is vaak meer mogelijk dan u denkt, zonde om die mogelijkheden te laten liggen"


Ik weet als geen ander dat het aanvragen van subsidies soms een lange, ingewikkelde klus lijkt en dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet, terwijl we daar toch door omgeven worden in onze gemeente. Met deze dienst hopen we u daarin te ondersteunen. Want er is vaak meer mogelijk dan u denkt. Het is zonde om die mogelijkheden te laten liggen. Gebruikers van het loket krijgen via email het laatste subsidienieuws over thema's en regelingen die voor hen relevant zijn. Dus hoeft u – als het goed is - nooit meer te balen dat u een deadline over het hoofd heeft gezien.

Ook binnen onze gemeentelijke organisatie zoeken we actief naar subsidiemogelijkheden, soms ook in samenwerking met omliggende gemeenten. Onder meer op het gebied van het sociaal domein zijn daar dit jaar al bemoedigende resultaten geboekt. Creatief en doelgericht zijn we op zoek naar middelen om iets voor de samenleving te bereiken.

Gaat u eens kijken op het Online Subsidieloket? We hopen dat het u verder zal helpen. En als u er resultaat mee heeft geboekt, hoor ik uw verhaal graag! Dan kunnen we van elkaars ervaringen leren. Zo maken we samen de Utrechtse Heuvelrug!

Chantal Broekhuis, wethouder

Meer berichten