V.l.n.r. leden Agnes Cuppers, Remko Oosterhuis en Ria Hol van de vereniging Heuvelrug Senioren. FOTO: Hanny van Eerden
V.l.n.r. leden Agnes Cuppers, Remko Oosterhuis en Ria Hol van de vereniging Heuvelrug Senioren. FOTO: Hanny van Eerden (Foto: Hanny van Eerden)

Samen iets beleven en elkaar motiveren

door Hanny van Eerden

Leden van de vereniging Heuvelrug Senioren kregen 23 september de kans om in het 'Jaar van Rembrandt van Rijn' meer op te steken van het werk en leven van deze wereldberoemde kunstschilder en zijn tijdgenoten. Kunsthistoricus Nelly Spanjersberg gaf daartoe een lezing in het Trefpunt in het Maarnse Trompstaete.

Utrechtse Heuvelrug – Toehoorder Remko Oosterhuis beoordeelt de presentatie als 'reuze interessant'. "Ik woonde in mijn jeugd niet ver van de Lakenhal in Leiden," zegt hij. "Dit kunstmuseum bezocht ik dan ook regelmatig aan de hand van mijn vader. Zo is al vroeg mijn interesse voor Rembrandt ontstaan." Leden Agnes Cuppers en Ria Hol tonen zich eveneens enthousiast. "De lezing is gedetailleerd en biedt veel nieuwe aspecten," zeggen zij. "Dankzij Heuvelrug Senioren leren we er steeds iets bij, blijven we actief, beleven we van alles en kunnen we elkaar ook motiveren. We waarderen het op deze manier gemakkelijk leggen én behouden van contacten. Nieuwe leden vanuit alle dorpen zijn dan ook welkom." Cuppers herinnert zich het afgelopen uitje naar Alkmaar als het leukste en best georganiseerde uitstapje ooit. "Het was niet alleen een stadsbezoek, maar ook een avontuur tussen bloeiende bermen en molens met een show in de BroekerVeiling," zegt zij. "Voor wie niet ver kon lopen, was er een alternatief programmaonderdeel. Organisatoren houden dus rekening met iedereen." Eric en Betty Tappen waren verantwoordelijk voor dit succes. Heuvelrug Senioren organiseert naast lezingen en uitjes bovendien gezamenlijke lunches en diners, wandelingen, rondvaarten, museumbezoeken en spel- en themabijeenkomsten. Daarnaast biedt de vereniging haar leden via een nieuwsbrief een variëteit aan belangrijke en leuke informatie. Verder is er lokale belangenbehartiging via het Seniorenplatform en landelijke belangenbehartiging via de Federatie van Algemene Seniorenverenigingen (www.fasv.nl). Wie informatie wil en/of zich wil aanmelden als lid, kan bellen of mailen naar secretaris Ton Beker 0343-442721 info@heuvelrugsenioren.nl

Meer berichten