De repetities van het Maarnse Promskoor, maar ook die van het Promsorkest, zijn van start gegaan. FOTO: Hanny van Eerden
De repetities van het Maarnse Promskoor, maar ook die van het Promsorkest, zijn van start gegaan. FOTO: Hanny van Eerden (Foto: Hanny van Eerden)

Professionals halen het beste uit 130 volontairs

Door Hanny van Eerden

Voor de 130 volontairs, die zaterdag 9 november deelnemen aan een massaal PROMS optreden in de Sporthal van Dorpshuis De Twee Marken in Maarn, zijn de wekelijkse repetities aan de Buurtsteeg van start gegaan.

Maarn – Deze repetities vinden plaats in de avonduren en op zaterdagen. Dirigent Bastiaan Witsenburg leidt het 60 leden sterke gelegenheidskoor en dirigent Harm Vuijk het 70-koppige gelegenheidsorkest. Het aantal zangers en musici uit Maarn en Maarsbergen overtreft met 10-tallen de 1e Maarnse Proms van 2 jaar geleden. De leeftijden van de koorleden liggen tussen de 30 en 80 jaar. "Hoewel het verschil in leeftijd voor sommigen groot is, maken we tot onze verbazing gezamenlijk nu al een goede match," zegt koorlid Marian Roorda. "Iedereen studeert alles thuis tot in de puntjes in. Zelf maak ik deel uit van een bestaand koor, maar er zijn heel wat leden die tot nu toe alleen in de badkamer zongen. Zowel het vooraf instuderen, als onze inspirerende dirigent zorgen voor zanguitvoeringen die ver buiten onze verwachtingen liggen. Witsenburg tilt ons ongemerkt naar een hoger niveau. Hij haalt het beste uit ons en wij zetten alles op alles, totdat hij tevreden is. We stimuleren elkaar ook om door te zetten, daar waar het soms moeilijk is. Samen repeteren is echt een geweldige ervaring." Ook het gelegenheidsorkest, dat bestaat uit zowel professionals als hobbyisten, ondervindt grensverleggende repetities. Onder hen bevinden zich zeer jonge, muzikale jeugdleden, die van Vuijk bijles krijgen met hun instrument. Alhoewel bij de Maarnse Proms alles is gericht op samenspel, en dus niet op individueel excelleren, zijn er toch ook 2, 18-jarige solisten - op het gebied van zang en viool.

Kaartverkoop vanaf 15 oktober

Het muziekspektakel wordt georganiseerd door en voor (oud-)Maarnaars, maar dat wil niet zeggen dat niet de hele regio welkom is, volgens mede-organisator Annemarie Huiskes, tevens koorlid. "De kaartverkoop begint op 15 oktober bij Boek&Koek," kondigt zij aan. "We gaan er een daverend succes van maken." www.maarnseproms.nl.

Meer berichten