Verdwijningsmysterie

Er ligt een nieuwe detectiveroman van de Doornse schrijver Anne van Doorn in de winkels. In 'De man die zijn geweten ontlastte' loopt een jonge vrouw weg uit een christelijke woongemeenschap. Vijfendertig jaar verstrijken er zonder levensteken van haar. Haar verdwijning wordt onderzocht door het speurdersduo Robbie & Lowina. Deze intrigerende roman ligt in de boekhandels in de gemeente en binnenkort ook bij de Albert Heijn in Leersum.

Hoewel Van Doorn schrijft over Robbie & Lowina van een particulier recherchebureau uit Leiden, spelen diverse locaties in onze regio een voorname rol in het verhaal. Amersfoort, Ede en Wijk bij Duurstede komen herhaaldelijk voorbij. Maar volgens de schrijver is er nog een belangrijke reden waarom lezers naar het puntje van hun stoel zullen schieten. "Er zijn raakvlakken met de serie District Heuvelrug," legt Anne van Doorn uit. "Wie bekend is met die reeks die onder mijn naam M.P.O. Books verschijnt, zal een verrassende ontdekking doen!"

Onder zijn auteursnaam Anne van Doorn timmert hij tegenwoordig flink aan de weg, onder andere met een internationaal debuut in Ellery Queen Mystery Magazine. Dit vermaarde Amerikaanse tijdschrift publiceerde een van zijn korte verhalen. "A very clever tale," aldus de hoofdredacteur van dit blad. Anne: "Het is geweldig leuk om op internet te lezen hoe mijn verhaal in Amerika in de smaak valt. Eén lezer, iemand die honderden korte verhalen per jaar leest, rekent mijn verhaal tot zijn favorieten van dit jaar."

Meer berichten