De reacties waren lovend over de kwaliteit van de kunstwerken.
De reacties waren lovend over de kwaliteit van de kunstwerken. (Foto: Mavo Doorn)

Tentoonstelling en expositie 'Het Geeft Mij Vleugels'

Mavo Doorn is een kleinschalige school waar leerlingen kansen krijgen en kunnen kiezen voor de mavo en/of havo route. De leerlingen hebben een zeer actieve rol in hun eigen leerproces en maken daarin bewuste keuzes bij het ontwikkelen van talenten in de talentklassen.

Doorn - Leerlingen van de Talentklas leerjaar 2 Kunst en Expressie beeldend hebben naar aanleiding van de Nationale Vogel Tentoonstelling die dit jaar in de school gehouden werd zeven weken gewerkt aan het bestuderen, tekenen en uiteindelijk schilderen van vogels op doek. Een unieke samenwerking met Vogel Vereniging Austerlitz die de leerlingen heeft voorzien van veel informatie en fotomateriaal van verschillende vogelsoorten.

De leerlingen waren zo enthousiast dat zij zelfs buiten de Talentklas uren in het lokaal zelfstandig verder hebben gewerkt aan hun kunstwerk. Naast hun docent Yvonne de Graaff van Mavo Doorn hebben leerlingen ook gastlessen gekregen van Ron Markies en Renee Ziedses des Plantes die beiden zeer ervaren kunstenaars zijn en waarvan de leerlingen heel veel hebben geleerd.

Sarah Jansen en Nicole Donselaar uit klas 2B laten over het project 'Het Geeft Mij Vleugels' weten: "Wij hebben heel veel geleerd over vogels schilderen en wat daar allemaal aan vooraf gaat en ook hoe je de achtergrond mooi kunt maken en met een waaierkwast de veertjes heel precies kunt schilderen."

Burgemeester Frits Naafs opende donderdag 24 oktober de vogeltentoonstelling en de expostitie van alle vogels op doek in Mavo Doorn. De burgermeester was zeer onder de indruk van het niveau van het werk van de leerlingen en vond het bijzonder de geschilderde vogels van de leerlingen ook in het echt te zien en te horen in dezelfde ruimte.

Vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober was de school open voor publiek en werd door jong en oud zeer druk bezocht. De reacties waren lovend over de kwaliteit van de kunstwerken maar ook over de unieke combinatie van vogels op doek en echte vogels. De kunstwerken van de leerlingen zijn nog tot eind november te bewonderen in de etalage van kunsthandel de Waal in Doorn en daarna mogen ze mee naar huis.

Vogel Vereniging Austerlitz zal alle leerlingen nog een mooie prijs uitreiken. De school is trots op de leerlingen die op fantastische wijze hebben laten zien hoe je in de talentklassen je talent kunt ontdekken en ontwikkelen. Voordat de leerlingen van onze school hun eigen vleugels uitslaan na hun eindexamen weten zij wat hun talenten zijn en kunnen zij een zeer bewuste keuze maken voor hun vervolgopleiding.

Talentklas

In het eerste en tweede leerjaar kiezen leerlingen vier keer per schooljaar een Talentklas. Eenmaal per week staat de Talentklas op het rooster. Daarbij zitten leerlingen niet in hun gewone klas maar met anderen die dezelfde interesses hebben. Leerlingen kunnen kiezen uit Sport, Kunst en Expressie Beeldend, Wetenschap en Techniek, Ondernemen of Mens en Gezondheid.

Meer berichten