Mary-Anne van Enter zocht en vond twee jaar geleden iemand om af en toe samen mee te koken. FOTO: Ellis Plokker
Mary-Anne van Enter zocht en vond twee jaar geleden iemand om af en toe samen mee te koken. FOTO: Ellis Plokker (Foto: Ellis Plokker)

Boodschappen doen en koken met Mary Anne

Door Ellis Plokker

Bijna twee jaar geleden stond in de Nieuwsbode Heuvelrug een artikel waarin Mary Anne van Enter een vrijwilliger zocht om af en toe mee te koken. Die vrijwilliger heeft ze gevonden, ze kookt sindsdien een keer in de vijf of zes weken samen met mevrouw Van den Berg uit Doorn. Ook drie andere bewoners vonden een vrijwilliger via het artikel, met wie ze nog steeds af en toe samen koken.

Maarn - Mary Anne van Enter woont begeleid zelfstandig in Maarn en werkt bij Biga groep in Zeist. Ze kookt graag en een maaltijd met aardappelen en groente maken is geen enkel probleem voor haar. Maar ze wil ook wel eens iets anders, zoals ratatouille of kerrierijst met gehakt en ananas. Mary Anne: "Ik heb veel recepten, maar ik vind het lastig om te besluiten of een ingrediënt er wel of niet in moet." Mevrouw van den Berg, die sinds twee jaar met Mary Anne kookt, helpt haar daarbij. Ze vertelt dat ze het heel gezellig vindt. "Koken is mijn passie. Vroeger heb ik gekookt op een jeugdinternaat." Op de dagen dat Mary Anne met mevrouw Van den Berg kookt, gaan ze eerst samen boodschappen doen bij de supermarkt. De vriend van Mary Anne eet iedere dag mee en doet na afloop de afwas.
 

Meer berichten