Kunstenaars, ambachtslieden en klusvrijwilligers werken keihard om van de CultuurHoek een mooi creatief centrum te maken. FOTO: Marcel Bos
Kunstenaars, ambachtslieden en klusvrijwilligers werken keihard om van de CultuurHoek een mooi creatief centrum te maken. FOTO: Marcel Bos (Foto: Marcel Bos)

Veel te beleven en hartstikke leuk

Door Marcel Bos

CultuurHoek bijna klaar

De CultuurHoek in Driebergen nadert zijn voltooiing en inmiddels is er in het creatieve centrum van alles te doen. Het verbouwde pand herbergt vele disciplines zoals o.a. mode, tekenen en schilderen, fotografie en film, tekstschrijven, poëzie, boekbinden en lederen handtassen maken. Ook wordt er aan interieurontwerp gedaan, abstracte kunst, bronzen beelden maken en er is een pottenbakkerij. Wie het leuk lijkt kan op bepaalde onderdelen een cursus volgen.

Driebergen-Rijsenburg - Secretaris Wanne Roetemeijer vertelt enthousiast dat het Driebergse kunstcentrum vorm begint te krijgen. "Eind december is het centrum gebruiksklaar en dan is hier zoveel leuks te doen," zegt Roetemeijer.

Aanbod

"Los van bovengenoemde creatieve uitingen kan je hier optreden in de Theaterzaal die bijna klaar is. In die multifunctionele zaal is straks ook de filmclub actief en kunnen liefhebbers bijzondere arthouse-films zien op een groot scherm."

Momenteel wordt de foyer afgewerkt zodat bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje. "Het is de bedoeling dat er straks elke week wat cultureels is te doen in Driebergen."

Creatieve ruimte

Als de Driebergenaar een rondleiding geeft door het karakteristieke gebouw, valt op hoe professioneel de ruimtes zijn gemaakt en ingedeeld en vooral ook hoe creatief er met ruimte wordt omgegaan. "Er is hier de afgelopen 2,5 jaar hard gewerkt door vele klusvrijwilligers die zijn begeleid door professionele vakmensen. We moeten zorgvuldig met de beschikbare ruimtes omgaan," zegt de secretaris. "We krijgen ondertussen veel respons, want iedereen vindt het leuk dat er een cultuurhuis in Driebergen komt. We willen vooral laagdrempelig zijn en de prijzen laag houden."

Multifunctioneel

Roetemeijer vertelt verder dat er drie publieksruimtes zijn waar straks exposities van kunstenaars plaatsvinden, waar men door de weeks bijvoorbeeld yoga of dansen kan beoefenen. Ook kunnen ruimtes gehuurd worden voor bijeenkomsten of vergaderingen.

"Er is 1 keer in de maand een Open Podium op zondagmiddag waar amateurs of professionals hun eigen voorstelling kunnen geven, maar het kunnen ook andere uitingen zijn zoals het vertellen van een interessant verhaal."

Ateliers

In één van de ateliers is Roel Berg bezig met houten raamconstructies te fabriceren. "Ik kan hier ontzettend goed werken en mij concentreren op de opdracht die ik uitvoer. Ik heb genoeg ruimte voor de werkbank en de gereedschappen. Ik ben heel blij met deze plek."

Kijk voor meer informatie op www.cultuurhoek.nl of mail naar info@cultuurhoek.nl.

Meer berichten