Persbericht Integrale controle Bonte Vlucht in Doorn

Op Vakantiepark Bonte Vlucht in Doorn heeft donderdagochtend een integrale controleactie plaatsgevonden. Deze actie werd uitgevoerd door de gemeente Utrechtse Heuvelrug in samenwerking met de politie. Meer dan 30 medewerkers van deze organisaties namen aan de integrale controle deel. Met deze actie willen zowel de gemeente Utrechtse Heuvelrug als de politie de leefbaarheid en veiligheid op en rond het park verbeteren. De integrale controle was gericht op het inzicht krijgen in de situatie op het vakantiepark.

De integrale controle begon om vijf uur in de ochtend en liep rond 12.00 uur 's middags af. Iedereen op het park, maar ook diegenen die het park verlieten of betraden, is gecontroleerd door de samenwerkende partijen. In totaal zijn meer dan 100 recreatiewoningen en personen gecontroleerd. Tijdens de controle zijn geen grote misstanden geconstateerd. Wel hebben de deelnemende organisaties voldoende aanknopingspunten geconstateerde voor nader onderzoek op individueel niveau. Dit betreffen overtredingen van de Wet Basisregistratie Personen. Tijdens de integrale controle zijn meer dan 30 personen alsnog direct ingeschreven als inwonende van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Burgemeester Frits Naafs: ''Vakantieparken hebben in sommige gevallen hardnekkige veiligheids- en leefbaarheidsproblemen. Ze liggen veelal letterlijk en figuurlijk uit het zicht. De integrale controle van vandaag komt voort uit de gezamenlijke wens van gemeente en politie om meer inzicht te krijgen in de feitelijke situatie. Dat is goed gelukt, mede dankzij de goede medewerking van Vakantiepark Bonte Vlucht. Wij blijven ook de komende tijd doorgaan met het controleren van de diverse vakantieparken en campings in onze gemeente.''

Meer berichten