Cliënt Hanny Hoorn (l) en begeleider Rosalien Vermeulen in de onlangs geopende Regenboogwinkel. FOTO: Hanny van Eerden
Cliënt Hanny Hoorn (l) en begeleider Rosalien Vermeulen in de onlangs geopende Regenboogwinkel. FOTO: Hanny van Eerden (Foto: )

'Kunnen wij u ergens mee helpen?'

Hanny van Eerden

Meedoen in de maatschappij

Reinaerde Dagcentrum De Regenboog opende onlangs een nieuwe winkel aan het Maarnse Trompplein 2. De winkel biedt een scala aan kleurrijke, handgemaakte seizoen- en verjaardagcadeautjes voor kinderen en hun (groot)ouders.

Maarn – In de Regenboogwinkel kunnen inwoners ook bestellingen plaatsen voor zelf vervaardigde box- en picknickkleden. "Verder zijn niet alleen producten van papier, stof en was zijn verkrijgbaar," zegt begeleider Rosalien Vermeulen. "De winkel biedt ook items die op andere locaties zijn gemaakt, zoals vogelhuisjes." Daarmee kunnen de inwoners van de Utrechtse Heuvelrug zich niet alleen omringen met vrolijke vogelgeluiden, maar stimuleren zij ook de vestiging van natuurlijke vijanden van schadelijke en moeilijk te verdelgen rupsen. De Maarnse cadeautjes zijn zowel praktisch als sfeer verhogend. De kaarten en onder andere tot gekleurde egels en Kerstboompjes gevormde kaarsen voor de herfst en de Kerst staan al in de schappen.

Cliënt Hanny Hoorn is vaak bezig met het naaien van gekleurde vlaggetjes tot langdurig bruikbare feestslingers. "Ik zit hier al sinds 2005 achter de naaimachine en vind het natuurlijk leuk als mijn producten ook verkopen. Slingers naaien doe ik graag. Maar ideeën voor nieuwe producten kunnen ook oké zijn. Voor de afwisseling heb ik ook andere dagactiviteiten. Zo verzamel ik samen met anderen wegwerpdoppen van plastic." De opbrengst van de plastic doppenbergen komt ten goede van blindengeleidehonden, volgens Vermeulen. "Ook doen er cliënten mee aan het wegbrengen van oud papier van WereldKidz Meent, de basisschool die onze buur is, naar de containers in Zeist," zegt zij. "Daarmee helpen we het lokale dierenpension. Voor de cliënten is het goed te weten dat zij een bijdrage kunnen leveren aan zaken van maatschappelijk belang. Naast eenvoudig, handmatig productiewerk, dat bedrijven ons kunnen aanbieden, kunnen wij ook wasgoed draaien. Er staat hier een goed functionerende wasmachine." Hoorn en haar vrienden van De Regenboog hopen op veel klandizie en productiewerk in de nabije toekomst.

Oproep

De cliënten van Reinaerde Dagcentrum De Regenboog hebben een beperking, maar willen graag meedoen in de maatschappij. Daarom zijn hun begeleiders op zoek naar bedrijven die hen - als dagbesteding - handmatig productiewerk kunnen bieden. Zij halen en brengen materialen met eigen vervoer. (regenboog@reinaerde.nl)

Meer berichten