Persinfo provincie Utrecht: Verbeteren verkeersveiligheid Woudenbergseweg in Maarsbergen

In de week van 25 november legt aannemer Growepo een verhoogde middengeleider aan in de Woudenbergseweg (N226) in opdracht van de provincie Utrecht. De middengeleider komt ter hoogte van de benzinestations Shell Express en TinQ.


In de huidige situatie is er in beide richtingen sprake van ongewenst links afslaand verkeer. Dat leidt tot verkeersonveilige situaties en kop-staartbotsingen. Een hoge, niet overrijdbare middengeleider voorkomt dat het verkeer kan afslaan naar de andere kant van de weg.


Avond- en nachtafsluiting
Om de overlast voor het verkeer te beperken, werkt de aannemer alleen 's avonds en 's nachts, tussen 20:00 uur 's avonds en 05:00 uur de volgende ochtend. De werkzaamheden starten maandagavond 25 november om 20:00 uur en duren tot vrijdagochtend 29 november, 05:00 uur.
Tijdens de avond- en nachtwerkzaamheden is de weg afgesloten voor verkeer. Overdag is de weg gewoon open.


Verkeersmaatregelen/omleidingsroute
Tijdens de avond- en nachtafsluiting zijn er verkeersmaatregelen en er is een omleidingsroute ingesteld voor het verkeer uit de richting Amersfoort.

Er geldt een parkeerverbod langs de parallelweg en de parallelweg wordt ingericht als éénrichtingsweg voor verkeer vanaf de A12 richting Woudenberg-Amersfoort. Verkeersregelaars zorgen voor een veilige doorgang. Fietsers kunnen de parallelweg gewoon in twee richtingen gebruiken. Het verkeer komende uit de richting Amersfoort wordt omgeleid in Woudenberg via de N224, N227, N225. Bij de Donderberg in Leersum eindigt de omleidingsroute. Bij calamiteiten krijgen de nood- en hulpdiensten altijd een snelle doorgang.


Slag om de arm
Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor de planning iets naar achteren verschuift.


Wilt u op de hoogte blijven van alle werkzaamheden aan Utrechtse provinciale wegen? Volg @werkaandewegutr dan op Twitter.

Meer berichten