Logo nieuwsbode-heuvelrug.nl


RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.
RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.

RTV Utrecht laat de mooiste plekjes van de provincie zien

  Human Interest

Vanaf zaterdag 13 mei zendt RTV Utrecht het tweede seizoen van het televisieprogramma Mijn Mooiste Plek uit. In deze zesdelige serie nemen kijkers presentatrice Evelien de Bruijn mee naar hun mooiste plek in de provincie Utrecht. Dit levert verrassende ontmoetingen op met bijzondere mensen, maar vooral met de prachtigste landschappen die de regio rijk is.

Naast de bezoeken aan de mooiste gebieden en landschappen van onze regio is in iedere aflevering ook een boswachter te zien. Deze boswachters nemen de kijkers mee naar delen van natuurgebieden die niet altijd open zijn voor het publiek. Ook maken de boswachters een speciaal Mijn Mooiste Plek vlog over opvallende zaken in de natuur en het landschap. De filmpjes van de vlogswachters leveren vaak verrassende verhalen op. Het doel van het programma is, naast het laten zien van de prachtige natuur in de provincie, om de kijker te stimuleren zelf op pad te gaan op de fiets, wandelend of voor een gezellig picknick met de kinderen. De afleveringen zitten dan ook bomvol met inspirerende tips om eropuit te gaan. Op rtvutrecht.nl/plek is meer informatie te vinden over het programma.
Zaterdag 13 en zondag 14 mei - aflevering 1
In de eerste aflevering van Mijn Mooiste Plek gaat presentatrice Evelien de Bruijn naar Nieuw Wulven, een natuur- en recreatiegebied aan de noordkant van Houten. Daar gaat ze mee met de Groene Maatjes, twee enthousiaste dames die een groep kinderen van alles leren over de kikkers in het gebied. Verder is boswachter Tineke te zien. Zij beheert het Fort bij Rijnauwen, het grootste fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Vroeger was dit een plek waar militairen waakten over onze vrijheid maar tegenwoordig is het een gebied waar planten en dieren het commando hebben overgenomen. Tineke neemt de kijkers mee door de donkere gangen van het fort op zoek naar vleermuizen.

Een bijzonder aspect aan de serie is dat veel in Utrecht actieve natuurorganisaties, de provincie Utrecht, het kfHein fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en RTV Utrecht de handen ineen hebben geslagen om dit project tot stand te brengen. De serie is daarom mede mogelijk gemaakt door: provincie Utrecht, kfHein fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Utrechts Landschap en IVN.  

Mijn Mooiste Plek is vanaf 13 mei tot en met 17 juni ieder weekend vanaf 07.10 uur en daarna ieder uur opnieuw te zien op RTV Utrecht. Ook is het programma terug te kijken via rtvutrecht.nl/gemist. Meer informatief over het programma en uitgaanstips zijn te vinden op www.rtvutrecht.nl/plek 

 
 

Reageer als eerste
Meer berichten