Logo nieuwsbode-heuvelrug.nl


Youngsters nemen DEV Doorn bij de hand

  Sport

DOORN - Op zaterdag 6 mei stond de laatste thuiswedstrijd van DEV Doorn op het programma. Een cruciaal duel voor de Doornaars, want het gat naar een p/d plek was een punt. Er moesten punten behaald worden. Tegenstander deze middag was Jonathan uit Zeist. Op voorhand een lastige wedstrijd voor DEV Doorn, maar niets was minder waar. Aan de hand van youngsters Job Demmers en Jordi Witbreuk werden de punten binnengesleept.

De aanloop naar de wedstrijd was niet ideaal. Doelman André Nell ging tijdens de warming-up door zijn rug en was niet in staat om te spelen.

Gelukkig beschikt de selectie van DEV Doorn over twee volwaardige doelmannen en werd de plaats onder de lat ingenomen door Mark Sluis. De ploeg van Van Aken begon goed. Er werd, net zoals de laatste weken, enorm veel energie in de wedstrijd gestoken. DEV Doorn probeerde de Zeister opponent terug te drukken, maar slaagde daar niet echt in.

Jonathan bleek dezelfde intenties te hebben waardoor er een gevecht op het middenveld ontstond. Normaal gesproken verwacht je dat de routiniers opstaan om de ploeg bij de hand te nemen. Vandaag was alles anders. De 19-jarige Jordi Witbreuk greep overtuigend de macht op het middenveld en de 18-jarige Job Demmers bleek een ware kwelgeest te zijn voor de gasten. Na een kwartier leek DEV Doorn de score te openen, maar een Jonathan verdediger wist de bal nog net voor de lijn te keren. In de 21e minuut was het dan toch raak. De bal werd achter de defensie van Jonathan gelegd op de doorgelopen Witbreuk, de doelman kwam zijn doel uit, maar werd met sierlijke kopbal verschalkt door Witbreuk. 1-0. Drie minuten later was het opnieuw raak. Demmers kwam goed door over de linkerkant en schoot droog de 2-0 binnen. Jonathan gaf de moed niet op en probeerde de aansluitingstreffer te forceren, maar Sluis liet zien een uitstekende goalie te zijn. Vlak voor rust kreeg DEV Doorn nog een levensgrote kans, maar deze werd niet verzilverd.

Na rust kwam de Doornse equipe als een katapult uit de startblokken. In no-time werd de score opgevoerd naar 4-0. Wederom Witbreuk en Demmers waren verantwoordelijk voor de treffers. Jonathan was duidelijk aangeslagen. DEV Doorn kreeg vleugels en ging op jacht naar meer. In de 55e minuut kreeg het ook meer. Demmers liet zijn tegenstanders voor de zoveelste keer deze middag zijn hielen zien en drukte beheerst af voor de 5-0. Na een uur spelen kreeg DEV Doorn een fikse tegenvaller te verwerken. Doelman Sluis raakte bij een uittrap geblesseerd en moest zich laten vervangen. Martin Nell verving hem met verve, maar kon niet voorkomen dat Jonathan in de 63e minuut op 5-1 kwam. Een vrije trap van Jonathan captain Stephan de Bree was hem te machtig. DEV Doorn bleef geconcentreerd doorspelen en kwam niet meer in de problemen. Sterker nog, het slotakkoord was voor de ingevallen goalgetter Rick Andeweg. Een voorzet van de rechterkant werd koelbloedig door Andeweg binnengewerkt.

6-1 Een jubileumdoelpunt, want dit betekende zijn 150e competitietreffer in dienst van DEV Doorn. Zo behaalde DEV Doorn de belangrijke drie punten binnen in de strijd tegen degradatie. Na afloop bleek dat concurrent DVSU ook had gewonnen en dat DEV Doorn nog steeds een punt onder de rode streep staat.

Volgende week is de laatste wedstrijd van het seizoen. DEV Doorn speelt in Maartensdijk tegen SVM. Aanvang: 14.30 uur. Kom massaal onze helden steunen om degradatie te ontlopen.

Opstelling DEV Doorn:

Mark Sluis (Romek van Deursen); Christiaan Stuy, Patrick Schrooten, Niek van Schaffelaar, Martin Nell; Stefan Prij, Jordi Witbreuk, Bram van Schaffelaar; Pieter Hegger, Marijn de Graaf (Rick Andeweg), Job Demmers.

Reageer als eerste
Meer berichten