Logo nieuwsbode-heuvelrug.nl


Team 'Hair & Style': (v.l.n.r.) Gabriëlle Wijnen, Daniëlle Blankestijn en eigenaar Shirley van Soest.
Team 'Hair & Style': (v.l.n.r.) Gabriëlle Wijnen, Daniëlle Blankestijn en eigenaar Shirley van Soest.

Leersumse kapper met passie start eigen zaak: Hair & Style

  Zakelijk

Mickey's Coiffure in Leersum krijgt per 16 januari een nieuwe eigenaar. Shirley van Soest, bedrijfsleider in Leersum sinds 2009, neemt de kapsalon over van Annemieke Bisschop-van Vugt (66). Met deze overname is de laatste Heuvelrugse kapperszaak van Annemieke overgegaan in andere handen.

door Hanny van Eerden

Leersum – Mickey's Coiffure en Knip-In in Maarn, waar Shirley in het verleden haar praktijkopleiding genoot en werkzaam was, hebben al sinds vorig jaar september nieuwe eigenaren. Shirley heeft afgelopen week de nieuwe naam 'Hair & Style' doorgevoerd voor de Leersumse kapsalon aan de Rijksstraatweg 251. Zij blijft haar zaak runnen met de voor Leersum bekende teamleden Gabriëlle Wijnen en Daniëlle Blankestijn.

"Beiden hebben 'gouden' vingers," zegt zij. "Gabriëlle is zelfs 'meester' op het gebied van heren kappen." Shirley heeft zelf al vrijwel haar hele leven iets met haar en kapsels en volgde vele opleidingen op dit gebied. "De overname is een mooie kans, die ik graag benut," lacht de geboren en getogen Leersumse. "Deze stap is een natuurlijk gevolg van mijn carrière én toekomstdroom." Al in mijn jeugd was ik zo vaak als ik kon bezig met het vlechten van andermans haar en moesten onder andere mijn barbiepoppen aan de schaar geloven. Mijn eigen haar heb ik eens van zeer lang tot een korte boblijn geknipt. Dat ging maar voor de helft goed en daarom stuurde mijn moeder mij direct door naar een professionele kapper. In mijn tienerjaren mocht ik wel het haar van mijn moeder en oma's met regelmaat in de permanentwikkels en watergolfrollers zetten. Eigenlijk heb ik nooit een ander beroep dan kapper voor ogen gehad. En mijn omgeving twijfelde daar ook niet aan."

Carnalvalskleuren

Nu oefenen Shirley en haar team op elkaar met het mixen van haarverf en nieuwe haarkleuringen. Shirley: "Dat is een gevolg van de specialistische cursussen, die wij allen volgden bij de Haarkleuracademie van Schwarzkopf. Klanten kunnen hier alle haarkleuren krijgen, die zij willen. Ook fantastische, kortdurende knalkleuren voor bijvoorbeeld Carnaval."
Het kappersvak brengt Shirley zowel afwisseling als voldoening. "We genieten optimaal van ons vak, als klanten hun haar ook thuis goed bijhouden," zegt zij. "Daarvoor geven we dan ook altijd adviezen mee."

Nieuw bij 'Hair & Style' is binnenkort de Kindermiddag op donderdag. Kinderen hebben dan niet alleen voorrang, maar er is ook een grabbelton. Vanaf 16 januari biedt 'Hair & Style' bovendien diverse acties voor volwassenen.


 

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten