Logo nieuwsbode-heuvelrug.nl


Foto: Schols Fotografie
Foto: Schols Fotografie

Netwerkclub Entre Femmes start nieuwe jaar met LEF

  Zakelijk

Zeist / Driebergen - Ondernemersnetwerk Entre Femmes presenteert vandaag, op woensdagavond 18 januari, een nieuw bestuur en trapt af met de bijeenkomst LEF om te starten. ''Bij Entre Femmes kun je komend jaar Lef tanken! Elke bijeenkomst staat in het teken van dit inspirerende woord. Drie letters, groot effect'', aldus de nieuwe voorzitter Machteld Kooij.

Bijna het gehele huidige Entre Femmes-bestuur – Saskia Barendregt, Els Slob, Anje Hatzmann en Marijke Hoenderdos – treedt na afronding van hun bestuursperiode af. Zij geven het stokje over aan Machteld Kooij (voorzitter), Lonneke Gillebaard (ledencommissie), Lotte van den Dikkenberg (secretaris), Els Molengraaf (activiteitencommissie) en Nicolette Biessels (vice-voorzitter en communicatiecommissie). Bonnie Posner was én blijft penningmeester van Entre Femmes.

LEF is het jaarthema voor 2017. Voorzitter Machteld Kooij: 'Als Entre Femmes-lid heb jij een bedrijf opgericht. Daar is lef voor nodig. Je houdt je staande. Neemt beslissingen. Door elkaar te inspireren en kennis en ervaringen te delen, tillen we samen ons ondernemerschap naar een hoger niveau.'

Marius Smit, Professioneel Plastic Visser en oprichter van Plastic Whale zette zijn droom om in daden: 's werelds wateren plasticvrij maken, te beginnen met de Amsterdamse grachten. Op 18 januari deelt hij zijn lef om te starten met Entre Femmes. Op wereldreis kwam Smit tot zijn verbijstering overal grote hoeveelheden plastic afval tegen. Zelfs een afgelegen strandje in Borneo lag er vol mee. Terug in Nederland besluit hij – zonder kennis van boten – een schip te bouwen van al dat plastic. Een boot waarmee hij op plastic kan vissen. Een paar jaar later heeft Smit elf boten in bedrijf en maakt hij skateboards van plastic afval. Ook bewijst hij dat het goed mogelijk is om geld te verdienen door de wereld een beetje mooier en beter te maken.

De bijeenkomst start om 19.30 uur en vindt plaats in De Heeren van Driebergen.

Entre Femmes organiseert elke maand op wisselende locaties een lezing, workshop of voorstelling: LEF om je te onderscheiden (dinsdag 21 februari), LEF om te falen (vrijdag 24 maart), LEF om te delen (woensdag 12 april). De bijeenkomsten zijn voor leden gratis. Vrouwelijke ondernemers die willen kennismaken kunnen eenmalig een bijeenkomst bijwonen tegen betaling van 15 euro. De club viert dit jaar haar 20-jarig jubileum. Meer informatie op www.entre-femmes.nl

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten