Logo nieuwsbode-heuvelrug.nl


Theehuis Rhijnauwen uit Bunnik genomineerd voor Rookvrije Generatie Awards

  Zakelijk

Bunnik – Op 22 februari worden de Rookvrije Generatie Awards uitgereikt tijdens de Negenmaandenbeurs in de RAI in Amsterdam. Theehuis Rhijnauwen uit Bunnik is genomineerd in de categorie recreatie. De Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds organiseren samen de Rookvrije Generatie Awards om initiatieven die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien te belonen en te stimuleren. Tot en met 16 februari kan er gestemd worden op bijzondere en inspirerende initiatieven in de categorieën personen, sport, scholen en recreatie.

Steeds meer partijen zijn op weg een Rookvrije Generatie mogelijk te maken door bij te dragen aan een rook- en verleidingsvrije omgeving voor kinderen. Met de nominaties voor de Awards laat de Rookvrije Generatie zien welke inspirerende stappen al worden gezet.

Rookvrij Theehuis Rhijnauwen in Bunnik

Theehuis Rhijnauwen in Bunnik heeft sinds afgelopen zomer een deel van haar terras rookvrij gemaakt, met nu al zo'n honderd zitplaatsen. Het Theehuis ligt in het bos, met een groot terras aan het water. Hun producten zijn zoveel mogelijk biologisch, fairtrade, eerlijk en duurzaam. Door het terras rookvrij te maken draagt Theehuis Rhijnauwen bij aan de Rookvrije Generatie. Theehuis Rhijnauwen: "Wij spreken de ambitie uit binnen enkele jaren een nog groter deel van ons terras rookvrij te maken. Uiteindelijk willen we alle 250 zitplaatsen buiten rookvrij hebben. We hopen dat andere horecabedrijven ons voorbeeld gaan volgen! Theehuis gaat ervoor, iedereen blij!"

Ambassadeurskoppel

Jaap Reesema (zanger en winnaar X factor 2010) en zijn Kim Kötter (miss Universe Nederland 2002 en presentatrice bij RLT4) zetten zich in voor de Rookvrije Generatie. Het koppel werd in 2016 ouders van Muck en zij doen alles in hun macht om hem rookvrij te laten opgroeien. Jaap: "Kim en ik hebben allebei nooit gerookt en zijn heel bewust gezond bezig. Dat geven wij ook door aan onze zoon." Kim vertelt: "Maar ook vinden wij het fijn en goed dat wij op onze manier een bijdrage kunnen leveren aan dit geweldige initiatief! Ieder kind verdient het om in een rookvrije omgeving op te groeien."

Stemmen

Tot en met 16 februari kunnen mensen stemmen op personen, sportverenigingen, scholen en organisaties in recreatie die een bijdrage hebben geleverd aan een Rookvrije Generatie. Per categorie kan iedereen een favoriet kiezen en een stem uitbrengen. De stemmen tellen voor 50% mee in de einduitslag. De andere 50% wordt door de jury Michel Rudolphie (KWF Kankerbestrijding), Floris Italianer (Hartstichting), Michael Rutgers (Longfonds), Mark Monsma (Alliantie Nederland Rookvrij) en één van de kinderen uit de Rookvrije Generatie campagne, toegekend. De Awards worden tijdens de Negenmaandenbeurs op 22 februari 2017 uitgereikt in de RAI in Amsterdam. De ideale plek om aandacht te geven aan dit onderwerp, omdat hier de vaders en moeders van de toekomstige Rookvrije Generatie rondlopen, als het aan de initiatiefnemers ligt.

Reageer als eerste
Meer berichten